4-2

Igår invigde Sveriges landslag i fotboll våran nya nationalarena i Solna, Friends Arena. En (som det ser ut på tv) mäktig arena som slukar runt 50 000 människor. 55 meter i tak, ett tak man kan välja om man vill ha på eller inte, lite fett ändå.

Dom som stod för motståndet för kvällen var samma landslag som när vi invågde Råsunda för x antal år sedan, England. Englad är en bra fotbollsnation, en riktigt bra nation, ett slags derby, lite hatmöte, ett laddat möte i svenska och engelska ögon.

Och vilken jävla match vi fick se. Zlatan Ibrahimovic inleder såklart målskyttet och blir förste målgörare på Friends Arena någonsin. Dock gör England både 1-1 och 1-2 innan halvlek. Men sen. Då var det showtime. 2-2, Zlatan Ibrahimovic med vidrig pass av Anders Svensson. 3-2, en stenhård frispark långt ifrån, Zlatan Ibrahimovic. Och vad gör killen sen. På övertid, 3 minuter kvar av matchen, Joe Hart lite långt ut från kassen och nickar bort en boll, Zlatan hoppas upp och cykelsparkar bollen in i mål, 4-2. Ett helt jävla osannolikt mål. Jag fick gåshud över hela kroppen och satt mållös en bra stund efter matchen. Tack Zlatan, återigen, TACK.